keer terug
info kuurne 1982
Dit lazen we in de Info van Kuurne in 1982
1982

Op een na-zomerse zondagmorgen zullen zich heel wat vroege wandelaars in Kuurne hebben afgevraagd waarom al die tenten, tafeltjes, stropakken en nog zoveel meer nodig waren. De honderden kinderen die 's middags actief bezig waren, hebben hen echter zeker van antwoord gediend.
Van alles kon er gebeuren: schilderen, pleisteren, timmeren, dansen, toneel spelen; kortom allemaal zaken waar kinderen en jongeren thuis en op school iets te weinig kansen toe krijgen. Kinderen en jongeren op een creatieve, aangename en plezierige manier aan een aantal activiteiten laten deelnemen, dat was de bedoeling van zo'n twintigtal mensen die meer dan één jaar aan de voorbereiding van de Kinderfoor hebben gewerkt. Er werd hard gewerkt om de nodige centen in het laatje te krijgen. Zodoende konden de kinderen de dag zelf gratis aan alle activiteiten deelnemen.
En ook dat was een belangrijk streefdoel van de werkgroep:
de bijna verpretparkte kinderen zomaar een middag amusement aanbieden, zonder dat ma of pa om het half uur hun portefeuille moesten bovenhalen.

Die bewuste zondagmiddag kwamen de kinderen van alle kanten toegestroomd. Ze werden met een viertal 'Leiekarren' uit de omliggende gemeente afgehaald en weer veilig thuis gebracht. 't Begon allemaal heel rustig, maar toen de theatergroep Stekelbees het Marktplein met zijn muziek en fratsen overspoelde, was het eerder rumoerig, uitbundig, om niet te zeggen feestelijk.
In ieder geval, de 'Kinderfoor' heeft de jongeren van Kuurne heel wat geboden en
ze begint zo stilaan een eigen leven te leiden.
Met overtuiging kunnen we dan ook stellen dat ze zich een ruim verdiende plaats
heeft veroverd in het toch al bloeiende gemeenschapsleven van onze gemeente.
Ondertussen blijft de werkgroep actief en begin '83 zal weer gestart worden
met de voorbereiding van de volgende uitgave.
Bij deze willen wij tevens de gelegenheid te baat nemen, om nogmaals ALLE
medewerkers te danken voor hun inzet en hun bijdrage tot het welslagen van
deze dag.

Wij willen bescheiden blijven, maar toch willen wij wel één iemand met name noemen, die tot nog toe in de schaduw bleef nl. Robin Vermeire, of liever Robbie in de volksmond. Hij was (en is) de grote man achter de Kinderfoor, het manusje van alles; hij reed voor de kinderfoor ettelijke kilometers rond... met zijn fiets. Het zou onmogelijk zijn alles op te noemen wat hij deed, maar hij deed zéér veel, zowel voor als achter de schermen. Robbie, bedankt (Je zult nu wel eens 'lelijk' kijken als je dit leest, maar ere wie ere toekomt) Dank je wel aan iedereen en we maken alvast afspraak voor de Kinderfoor van 1984!

keer terug