keer terug

Uit onze kas was, na de vorige Kinderfoor in 2001 een aanzienlijke hap genomen. Dit kwam omdat we een tent moesten huren tegen het voorspelde en uitgekomen regenweer. (Wel kregen we de hulp van de gemeente en een fijne rondgang van de hoed door An Maes op die Kinderfoor zelf).

Dus moest er dringend geld in het laatje. En dat wilden we doen met de organisatie van een steuntje. Uit een mooie traditie van weleer. Het thema was dit keer het eurosongsteuntje. De reden lag voor de hand, in dit weekend werd namelijk ook het eurovisiesongfestival uitgezonden.
Vanuit de Letse hoofdstad Riga won toen Turkije met Sertab Erener en 'Everyway that I can'. Belgiƫ werd toen zowaar tweede met 'Sanomi' van Urban Trad, maar dit volledig terzijde.

Het 18e Eurosongsteuntje kende echter niet het verhoopte succes en was dan ook meteen het (voorlopig) laatste steuntje in een lange rij.
Er moest dan ook uitgekeken worden naar een alternatief om onze kas te spijzen. Vanaf 2004 werd dan ook gestart met een plantjesverkoop deur aan deur en aan de ingang van Delhaize. Dat bleek een voltreffer te zijn. En daardoor kunnen we nog steeds een Kinderfoor organiseren. Alsook met de steun van de gemeente, met wie we vanaf 2006 een convenant aangingen met een samenwerkingsverband tussen de Kinderfoor en de gemeente Kuurne.

flyer eurosongsteuntje
sertab
2003
keer terug
urban trad
score eurosong