keer terug

Zoals voor iedere nieuwe editie wordt er ook in 2003 reclame gemaakt voor onze volgende Kinderfoor. En dat doen we met een aandenkentje of een gadget die we aan de Kuurnse kinderen uitdelen op voorhand.
Dus ook in 2003. We deden dat met een meetlatje van exact 21 centimeter. Dit omdat we eens zot wilden doen, maar vooral omdat de Kinderfoor op 21 (eenentwintig) september doorgaat.
Andere gadgets waren al: een potlood, een clownsneus, een strandbal, een windmolentje, een scheurkalendertje, een wuppie, een fietswimpeltje en een fluitje (in random volgorde :-)

En daarmee lanceren we in 2003 ook ons nieuwe logo. Speels, in rood, wit en zwart, als een tent, een tent waar we allerlei activiteiten kunnen onder doen, maar ook symbool voor verenigen van mensen, organisaties en kinderen die nog steeds kunnen ontdekken, spelen, ravotten, beleven en dat in een reclameluwe omgeving en dat met 0 euro inkom.

Op de Kinderfoor zelf, behalve onze activiteiten presenteerden we ook onze nieuwe Kinderburgemeester, kon je op de rug van een echte olifant een ritje maken, kwam Ilse Despriet een demonstratie trampolinespringen geven en sloten we de dag af met een optreden van de Discobars.

meetlatje KF
2003
keer terug

 

BRIEF AAN DE KUURNSE BEVOLKING

Beste,

Op zondag 21 september 2003 is het terug een topdag voor Kuurne voor al wie kind is en zich nog kind voelt.  Voor de 13de maal organiseert de vzw Kinderfoor terug een Kinderfoor.  We zijn ervan overtuigd dat deze 13de editie geen ongelukseditie zal worden want… weer of geen weer het wordt een topper van formaat.  Ditmaal wordt het marktplein van Kuurne herschapen in één grote ‘fancyfair’ met alles erop en eraan wat een Vlaamse Kermis maar bieden kan. Centraal komt de kiosk terug met tal van verrassende optredens en een ‘mobiele radio’.

Toppers van formaat zijn er weer bij: metselen, het schuimbad, de reuzezandbak, de peutertuin, het melkhuisje, de duiktank, (vergeet je badpak niet), oliebollen maken, radio’s - televisies - versterkers e.a. uit elkaar halen en nog zoveel plezante dingen.  Wie ook al voor de 13de maal erbij is en nog steeds op zoek is naar muzikanten en majorettes is ons straatorkest ‘De Geletter Geletterden’.  Het V.T.I. van Kortrijk is dit jaar sterk aanwezig met auto’s uit elkaar halen, een megakamp bouwen in het kerkpark en elektrisch figuurzagen.  Ook de ‘Geest van de St.Michielstoren’ werd dit terug uitgenodigd.  De Kerkstraat wordt ingepalmd door ‘Flikken’ en de achterkant van het gemeentehuis door ‘Pompiers’. ‘De’ attractie van deze editie wordt ongetwijfeld onze olifant van Circus Malter waar je een ritje mag mee maken.  Dit en nog veel meer wordt ongetwijfeld een Kinderfoor om duimen en vingers af te likken.

Om 18:00 uur sluiten we af met een kermisparade  en… dan is het nog niet gedaan.  Voor de grotere kinderen volgt er op het podium aan het gemeentehuis een optreden van ‘The Discobars’ met swingende muziek uit de jaren 70.  Een groep die ambiance verzekert.

Tal van verenigingen en organisaties zijn die dag actief.  Namen opnoemen is onmogelijk, maar elke Kuurnse vereniging die ook maar wat met  jeugd te maken heeft is zo goed als zeker aanwezig.  Alle gemeentelijke instanties, volwassenbewegingen en vele  vrijwilligers werken hier actief mee.  Zonder al die hulp zou de Kinderfoor onmogelijk zijn, waarvoor onze oprechte dank.

Het Kinderfoorcomité

P.S. In 2005, de volgende editie van de Kinderfoor, bestaat de Kinderfoor 25 jaar en dit zal ongetwijfeld met passende toeters en bellen gevierd worden.