keer terug

Bij een Kinderfoor komt er heel wat voorbereiding aan te pas. Van het zoeken naar nieuwe activiteiten en attracties tot het vinden van een geschikte slotact of optreden. Ook het vinden van de meer dan 200 vrijwilligers om een stand te bemannen of de bar is iedere keer weer een huzarenstukje.

Ook logistiek moet er heel wat georganiseerd worden: tafels en stoelen, drank, nadars, knutselmateriaal, groot spelmateriaal, infoborden, noem maar op.

Het meeste werk is dan ook niet op de vooravond van de kinderfoor maar wel in de 2 jaar ervoor.
Maar toch kruipt ook in het klaarzetten enorm veel tijd. Voor 2005 werd alle materiaal eerst met kleine camionettes en auto's in de weken ervoor naar de raadskelder gebracht, dit in allerlei verschillende formaten dozen en bakken en kriskras door elkaar. De ochtend van de Kinderfoor was het dan steevast vroeg opstaan om alles op tijd uit te stallen op het Marktplein. En dan de avond en de weken erna in omgekeerde volgorde voor de opkuis.

Sinds 2005 werd het klaarzetten plots heel wat professioneler.
We huurden een locatie waar we op voorhand ons materiaal konden sorteren en daarna werd alles in grote kisten ('kjisten' voor de intimi) gestopt per deellocatie. Die kisten waren 2 m³ groot per stuk en konden dus niet meer in auto's of camionettekes worden vervoerd. Een oplegger met heftruck was dan maar het alternatief. En wat voor één! Het laden en lossen van alle materiaal ging nog nooit zo snel.

2005
keer terug


Een tweede grote verandering in 2005 wat betreft het klaarzetten was dat we nu de opbouw konden doen in 2 dagen. Dus vanaf de zaterdag. 's Morgens de oplegger lossen en dan alles van grote attracties al beginnen bouwen. Zo kon er ook meer tijd gestopt worden in de inkleding en de afwerking.Nog zoals de traditie het wil, verzamelen de leden van de Kinderfoor al bij het krieken van de dag (6u00 's ochtends) om samen met enkele gemeenteraadsleden en de burgemeester eerst samen te ontbijten. Martin en Rika zorgen zelfs voor roerei met gebakken spek. Een fond leggen om er dan voor de rest van de dag tegen te kunnen.
Ook de rest van de dag konden we in de Raadskelder een beetje bijtanken.
Na de opkuis van het Marktplein neemt de Kinderfoor dan ook graag nog even de tijd om er nog eens van te klappen bij een lekker pintje.
Voor Wilfried Dujardin ongetwijfeld ook een emotioneel moment, want na al die jaren voorzitter was dat zijn laatste Kinderfoor.
Hij geeft de fakkel door aan een nieuw duo-voorzitterschap, met name aan Bernard Marchau en Dieter Duyvejonck.
ook voor An Vanderhaeghen (secretaris) en Wim Seghers was dit de laatste Kinderfoor.
En zo komt het ook dat we in 2005 ook een nachtwacht moeten organiseren die op onze spulletjes past gedurende de nacht.