affiche doolhof 2009

Na 4 jaar van relatieve stilte (behalve de Kinderforen zelf), begon het toch wat te kriebelen om met de Kinderfoor eens serieus uit te pakken met een groots opgezet, vernieuwend, creatief en uniek initiatief. Na heel wat brainstormen en borrelen en sleutelen was het de bedoeling om een natuurdoolhof te maken buiten tussen de mais. De plannen waren al vrij ver gevorderd, een locatie was er al (naast de bib), een boer die het veld moest inzaaien was ook al gevonden en ook de gemeente zelf had er wel oren naar. Maar door vele externe factoren werd dit plan toch weer in de koelkast gelegd. Wat zou het weer doen, ging de mais wel voldoende groeien, hoe gingen we de paadjes aanleggen en hoe konden we de site zo lang beschermen.

In 2009 is uiteindelijk een wellicht nog beter doolhof uit de kiem ontsproten: Het 'kINDOORfoor Doolhof', met als thema: "Avontuur".
En alzo werd de Kubox, toen nog beter gekend als de 'Polyvalente Zaal' omgetoverd tot een indoor doolhof. Met nadars en herassen, voldoende inkleding, speciale licht- en klankeffecten creƫerden we een 1000tal meter gangen, waarin 3 zoekroutes voor iedere leeftijdsgroep waren. Iedere groep kreeg een aparte antwoordenfiche om de raadsels die in het doolhof verspreid lagen op te lossen. Er waren 3 routes:

- Kleuters:zoekfiche kleuters- Kinderen:zoekfiche kinderen- 16+ en Volwassenen:zoekfiche volwassenen

(Wil je nog eens kijken wat de vragen waren, klik dan op de icoontjes van de laatste 2 hierboven)

Na het zoeken, kon er in onze bar nog overlegd worden bij het spreekwoordelijke natje en droogje.
Het werd een gigantisch succes. Beter dan de organisatie had gehoopt. Ook de jeugdbewegingen (ook van buiten Kuurne) kwamen massaal het doolhof ontdekken. En velen kwamen de dag erna nog eens in gezinsverband!

En zo ziet een draaiboek voor een kINDOORfoor Doolhof er uit:draaiboek doolhof 2009

 

affiche Doolhof 2009

2009
keer terug
keer terug