02/02/09
  Het 'kINDOORfoor Doolhof/Avontuur' was een gigantisch succes. Met meer dan 1000 kwamen jullie ons doolhof in de Polyvalente Zaal in Kuurne bezoeken. Niet alleen jeugdbewegingen maar ook vele gezinnen met kinderen konden genieten van de avontuurlijke zoektocht door ons labyrinth.
  Terwijl de laatste puzzels werden opgelost, konden de pannenkoeken met koffie of een streekbiertje op veel bijval rekenen.
  We danken jullie dan ook van harte voor het bezoek.

  Er werden ook 3 winnaars met een onschuldige hand getrokken. Die kunnen een namiddagje genieten van het buitendoolhof in Sluis, Nederland, net over de grens.
  En dit zijn de winnaars:
  - Charlotte Vercruysse
  - Cameron Loones
  - Filip Claerhout
  De tickets werden al bezorgd. Veel plezier ermee.

  De oplossing voor de middengroep was 'GOUDSTUKKEN' en voor de volwassenen: 'SPELEOLOOG','PARACHUTES' en 'SAFARIJEEP'.

  laatste weekend van april/09
  Ons plantjesweekend is ook al weer achter de rug. Dit jaar verkochten we zo'n duizend Vlijtige Liesjes. Voor de kenners van Vlijtige Liesjes: van die 'Dubbele'. Met de opbrengst kunnen we opnieuw een extra spektaculaire kinderattractie aanbieden op de volgende kinderfoor.

  Intussen namen we ook afscheid van 2 van onze Kinderfoorders. Ilse Debaveye en Eva Geers zoeken andere wegen op en we willen hen dan ook hartelijk bedanken voor het vele werk dat ze deden voor de Kinderfoor. Dank u wel!

  mei 09
  De voorbereidingen voor de volgende Kinderfoor op 20-09 2009 zijn een versnelling hoger gezet. Binnenkort vind je hier meer info of klik op 'volgend initiatief'.
  Wie zin heeft om ons een handje te helpen, of deel uit te maken van de organisatie zelf, is van harte welkom. Laat iets weten op info@kinderfoor.be

  1 juni 09
  De vernieuwde website staat online. Nog niet alle pagina's zijn klaar, maar je vindt er wel al veel informatie over de volgende editie van de Kinderfoor. We hopen de volledige site zo snel mogelijk klaar te hebben.
  Veel plezier bij het ontdekken van de website 'new style'!

  26 augustus 09
  Het is bijna zover, nog een dikke 3 weken en de Kinderfoor slaat weer zijn tenten op, op en rond het Marktplein van Kuurne. Dit jaar bieden we weer een fantastische Kinderfoor aan, met een geweldig aanbod. Kijk gerust eens op de pagina 'volgend initiatief' om te zien hoe het er op 20 september (20-09 2009) zal uitzien.
  We zijn ook nog op zoek naar enkele zaken:

   • kleine pet-flessen 0.5l
   • kartonnen buizen
   • oude hemden (of t-shirts) (als kledijbescherming bij kleuterknutselen)
   • beren
   • tijdschriften
   • verkleedkledij
   • Tapijten
   • Fleecestof
   • Wijnkistjes / fruitbakjes
   • (boter)potjes
   • Kapsalonposters

   Breng ze gerust naar het jeugdcentrum.
   Verder zijn we ook op zoek naar medewerkers om de standen te bemannen. Stuur een email naar info@kinderfoor.be en wij zijn alvast tevreden.

   8 september 09
   We zijn blij met de versterking in onze Kinderfoorploeg, en heten Annelies Neyrinck van harte welkom als nieuw lid van de Kinderfoor. Zij zal er samen met de andere 12 leden voor zorgen dat ook deze 16e editie van de Kinderfoor een echte topper wordt. Heb je ook zin om een volgende Kinderfoor op poten te zetten, laat gerust iets weten via info@kinderfoor.be.

   En dat het nu niet lang meer is, beginnen we stilaan te voelen. Sommige activiteiten worden nog op punt gezet, ons materiaal ligt al klaar, de laatste knutselwerkjes worden afgewerkt, de laatste regelingen getroffen. Je ziet dat we in een hogere versnelling zitten.
   Ook onze affiches zien we al hier en daar hangen. Wil je er zelf ook één om uit te hangen? Spring dan even binnen op de jeugddienst in het Jeugdcentrum. Je doet er ons een groot plezier mee!

   9 september 09
   Alle kinderen van de Kuurnse kleuter- en basisscholen krijgen vandaag een echte Kinderfoor-Windmolen cadeau. Daarmee laten we aan iedereen weten dat het volgende zondag (20-09 2009) weer Kinderfoor is!
   Ook in onze flyer, die in alle Kuurnse brievenbussen is gestopt, vind je alle informatie over de Kinderfoor.
   De kersverse kindergemeenteraad geeft de officiële start om 13u30 (kom hen maar gerust aanmoedigen!) maar we zijn al vanaf 13u open. Rond 18u geeft de covergroep YiP nog van jetje, dus reden genoeg om af te zakken naar het Marktplein.
   Zoals steeds is alles gratis!

   16 september 09
   Net voor de start van de Kinderfoor (nog 4 keer slapen), is er toch een beetje slecht nieuws. Ook de wereldwijde crisis slaat toe bij de Kinderfoor. Onze stand Bobcatrace kan namelijk niet doorgaan. Dit echter buiten onze wil om. De firma die normaal de bobcats gratis zou leveren, is momenteel in een 'mindere economisch-leefbare' situatie. Daardoor kunnen we de bobcatrace dus niet organiseren.
   Maar niet getreurd. Er zijn nog voldoende andere supertoffe standen op de Kinderfoor.
   Intussen houden we ons hart vast wat betreft het weer. De voorspellingen gaan de goede kant uit, dus als iedereen een kaarsje brandt, komt ook dit wel goed.
   Wie nog niet kan wachten tot zondag kan misschien al enkele foto's bekijken van de voorbereidingen. Die zijn in een definitieve fase beland. We zijn er helemaal klaar voor!

   17 september 09
   Vandaag staan we alweer een stapje dichter bij ons grote evenement. Alle materiaal zit netjes in grote kisten zodat die morgen met een vorkheftruck (clark) in een grote camion kan worden geladen.
   Intussen merken de voorbijgangers op het Marktplein wellicht ook al dat er iets staat te gebeuren: er staat een podium, de toiletten zijn geleverd, tafels, nadars, vuinisbakken en ander materiaal staan al klaar. De gemeentelijke diensten hebben al goed werk geleverd. Waarvoor nog eens een hartelijke dank aan Johan en zijn team!
   Tot slot nog een aardig wist-je-datje: Wist-je-dat een mens die een hele dag materiaal voor een Kinderfoor klaarzet al snel zo'n 27335 stappen zet? Da's het equivalent van 16,351 km!
   Interessant hé? Benieuwd hoeveel stappen je zoals zet op een echte Kinderfoor? Kom het dan nu zondag zelf ontdekken!

   18 september 09
   Onze camion is nokkievolgeladen met al het materiaal voor de Kinderfoor. En dat is nogal wat. Een hele oplegger vol. En intussen zijn er nog haal wat andere dingen die voor ons klaar staan: de duiktank, de springkastelen, de gocarts, noem maar op.

   19 september 09
   Nu is het echt wel bijna zover. Vandaag beginnen we met de opbouw op het Marktplein. En morgen, dan is het KINDERFOOR!

   20 september 09
   Vandaag is het onze grote dag! Kinderfoordag!

   22 september 09
   De Kinderfoor is weer achter de rug. Na een geslaagde zonnige editie willen we iedereen bedanken voor jullie bezoekje, maar nog meer danken we onze meer dan 200 vrijwillige medewerkers, verenigingen, het gemeentebestuur en de gemeentediensten. Dankuwel.
   Alle materiaal zit intussen weer netjes opgeborgen voor een jaartje of twee. Pas tegen 18 september 2011 halen we het er weer uit.
   Intussen bezinnen en laten we het even bezinken, en dan zijn we er weer sneller dan verwacht.

   30 september 09
   Alle foto's van onze voorbije Kinderfoor staan online op onze fotopagina. Sinds kort staat er ook een mooie reportage over de Kinderfoor op de website van TVkuurne. Ook in enkele kranten stond er een leuk artikel. Waarvoor dank.
   We zijn ook enorm blij met de vele positieve reacties op onze Kinderfoor. Het doet ons echt deugd. Intussen maakt het Marktplein plaats voor Kuurne Kermis, en zijn wij al aan het evalueren voor een volgende Kinderfoor. Heb je zelf nog suggesties of opmerkingen? Dan zijn ze zeker welkom. Stuur maar een mailtje naar info@kinderfoor.be

   8 oktober 09
   We nemen afscheid van Troika Callewaert als actief lid van de Kinderfoor. Voor en tijdens de 16e editie van de Kinderfoor gaf ze nog eens het beste van zichzelf, maar helaas zullen we ze nu moeten missen tijdens de vergaderingen.
   We wensen Troika veel plezier en hopen haar nog terug te zien tijdens onze activiteiten.
   Samen met Ilse Debaveye en Evah Geers, die al eerder stopten, kunnen we Troika niets anders dan dankuwel zeggen voor hun inzet voor de Kinderfoor.

   We gaan nu wel een sabbatjaar in, maar broeden intussen op nieuwe ideeën voor de Kinderfoor op 18 september 2011. Wie daaraan wil meewerken als nieuw Kinderfoorlid (M/V) is bij ons van harte welkom. Laat iets weten bij Evi op de jeugddienst of stuur een mail naar info@kinderfoor.be


 

   

2009
keer terug
keer terugs